rode-ict


Ga naar inhoud

Websitebouw

Diensten

Rode-ict gaat uit van het standpunt dat de te ontwikkelen website uw website moet worden. Daarom wordt de site in nauwe samenwerking met u ontwikkeld. Dat houdt overigens wel in dat u ook de nodige tijd moet reserveren om het project tot een succes te maken. Bij het ontwikkelen van de site worden de volgende stappen doorlopen:

Intake: in een gesprek worden uw wensen en eisen in kaart gebracht. Welke 'look-and-feel' moet uw website krijgen? Een klassieke uitstraling? Of wellicht modern? Kleurrijk of juist rustig? Welke functionaliteit wilt u? Enzovoorts... Aan de hand van een aantal voorbeelden worden de mogelijkheiden doorgesproken. Na de intake stelt rode-ict een projectvoorstel op waarin ook een prijs wordt afgesproken. Pas na acceptatie van dit projectvoorstel gaan we echt van start!

Ontwerp: rode-ict maakt een eerste schetsontwerp. Dit ontwerp bevat nog niet alle functionaliteit, maar is bedoeld om het uiterlijk van uw site te definiëren en samen met u te verfijnen. Het schetsontwerp wordt op een server van rode-ict via het internet beschikbaar gesteld.

Bouw: de website wordt gebouwd. Het definitieve sjabloon, waarop alle pagina's worden gebaseerd wordt samengesteld en de website wordt gevuld met een representatief deel van uw content. De site wordt weer op een server van rode-ict geplaatst, zodat u het bouwproces kunt volgen en eventueel nog kunt bijsturen.

Implementatie: de website wordt geplaatst op een server van een door u uitgekozen provider. Als u dat wilt zal rode-ict u assisteren bij de keuze van de provider. De site wordt voor een deel gevuld met de door u aangeleverde inhoud. De site kan verder zelf door u worden gevuld. Rode-ict levert een vereenvoudigde handleiding waarmee u de belangrijkste zaken, zoals het toevoegen of wijzigen van nieuwe artikelen, zelf kunt doen. Als u dat wilt kan rode-ict ook een dagdeel instructie geven. Daarna kunt u zelf aan de slag!

Nazorg: het kan voorkomen dat u na de implementatie nog dingen tegenkomt die u anders wilt hebben. Gedurende drie maanden na oplevering herstelt rode-ict nog zaken die u anders wilt hebben.

Wat wordt van u verwacht?
Zoals gezegd vraagt het maken van een website ook de nodige tijd van de opdrachtgever. Van u wordt verwacht:

  • Dat u voldoende tijd vrijmaakt om het ontwerp te beoordelen.
  • U levert de grafische elementen (foto's, logo's e.d.) die u in de website opgenomen wilt hebben.
  • U levert de teksten aan die op de website moeten komen.


Ervaring leert dat vooral het schrijven van de teksten de nodige tijd vraagt.

En wat heeft u dan? Na het project heeft u volledig functionele website die u zelf kunt beheren. Voor het dagelijkse werk heeft u onze diensten eigenlijk niet nodig. Eventueel kunt u voor het onderhoud een extra onderhoudsovereenkomst afsluiten.


(c) 2008, rode-ict | robert@rode-ict.nl

Terug naar inhoud | Terug naar hoofdmenu